moederdag

Knutselen voor moeder


Voor kinderen is het erg leuk om zelf iets te maken voor moeder. De meeste kinderen zullen op school iets knutselen voor Moederdag, maar je kunt ze thuis ook aan het werk zetten. Kinderen zullen er over het algemeen geen bezwaar tegen maken om thuis ook iets moois te maken. Welke creatieve ideeën kunnen worden uitgevoerd, hangt van de leeftijd van de kinderen af. Kijk naar de mogelijkheden van je kinderen en blijf er in ieder geval bij als er met lijm, scharen en stiften gewerkt wordt. Er zijn veel internetsites die bomvol suggesties staan over veilig knutselen met kinderen.

Een beetje van jezelf en een beetje uit de winkel

Ben je niet zo’n creatieveling, dan kun je handig gebruik maken van goedkope producten uit de winkel die je met persoonlijke zaken ‘opleukt’. Koop bijvoorbeeld houten fotolijstjes die je door je kinderen laat versieren met vilten bloemen. Maak er net zoveel als er gezinsleden zijn en doe er van ieder gezinslid een zwart-wit foto in.

Recyclen

Van een oude schoenendoos maak je een leuke opbergdoos door de doos te versieren met kaftpapier, poëzieplaatjes, oude ansichtkaarten en dergelijke. Je kunt dat ook met oude ordners doen. Houd het in één stijl en maak een opbergset van beide. Maak van een oud sigarenkistje een juwelendoos, of vul het opgesmukte doosje met chocoladebonbons.

Koekjes bakken

Kinderen vinden het erg leuk om te kokkerellen. Koekjes bakken is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn kant-en-klare pakjes te koop, die het niet al te ingewikkeld voor de kinderen maken. Koop een rol doorzichtige folie en knoop deze om de koekjes. Hang er een groot kartonnen hart met een strik aan.
Volgende tip : Een bijzonder dagje uit »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

6 stemmen / gem. score 2.5
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »